طرز تهیه سمنو

سمنو از عصاره جوانه گندم تهیه می شود که  خواص بسیار زیادی هم دارد.سمنو دارای طبع گرم و معتدل است.دارای انواع ویتامین ها شامل انواع ویتامین های گروه ب می باشد.سرشار از کلسیم و پتاسیم است و بدای تقویت استخوان ها بسیار مفید است.سرشار از آنتی اکسیدان و برای تقویت سیستم ایمنی هم مفید می باشد.سمنو برای درمان کم خونی و همچنین برای زیبایی پوست بسیار مفید است.

 

حالا که با خواص آن آشنا شدیم بریم که با طرز تهیه این خوراکی مفید هم آشنا بشیم.

مواد لازم برای تهیه سمنو

500 گرم گندم

2 کیلوگرم آرد گندم

3 تا 4 لیتر آب

طرز تهیه سمنو

طرز تهیه سمنو:

 

ابتدا باید گندم را تمیز کنید.

سپس آن را با آب سرد بشویید و یک تا دو روز در آب خیس کنید.

در این مدت سه بار تعویض آب آن را فراموش نکنید.

بعد از حدود 24 ساعت که سر گندم سفید شد،گندم را آبکشی کنید.

آن را در یک پارچه تمیز و مرطوب بپیچید.

پارچه را به مدت دو روز در جای تاریک و گرم قرار دهید و اجازه دهید گندم جوانه بزند.

وقتی گندم جوانه زد آن را در سینی پهن کنید و یک تکه پارچه روی آن بگذارید.

بعد از دو روز دانه ها ریشه دار می شوند و گندم سبز روشن می شود.

نگذارید گندم بیشتر بماند.چون زمانی که سبز تیره شود سمنو شما تلخ می شود.

حالا گندم را خرد کرده و بشویید و سپس در غذاساز بریزید تا له شود.

گندم له شده را در یک صافی بزرگ بریزید.سپس آن را از پارچه رد کرده و فشار دهید.

حتما آن را کاملا فشار دهید تا تمام دانه های گندم گرفته شود.

سپس مقداری آب به گندم صاف شده اضافه کنید و دوباره فشار دهید تا شیره آن گرفته شود.

این مطلب را هم بخوانید :   بررسی جامع لوازم برقی پرکاربرد در خانه

برای استخراج کامل شیره گندم آن را از صافی عبور دهید تا مطمئن شوید که تمام شیره گندم گرفته شده است.این مرحله بسیار مهم می باشد چون شیره سمنو شما را شیرین می کند.

در مرحله بعد عصاره گندم را با آرد مخلوط کنید.

وقتی مخلوط به مایع رقیق تبدیل شد آن را در قابلمه بریزید.

قابلمه را روی شعله بگذارید و شروع به هم زدن آن کنید

مدام آن را هم بزنید.در غیر این صورت به ته قابلمه می‌چسبد،می‌سوزد و تبدیل به حلوا می‌شود.

تا زمانی که سمنو به نقطه جوش رسید هم بزنید و کم کم غلیظ تر و تیره تر شود.

سپس حرارت را کم کنید تا آب سمنو کم شود.

وقتی به این مرحله رسید دیگر لازم نیست دائما سمنو را هم بزنید.چون دیگر به طور مداوم ته نشین نمی شود.بنابراین هر چند دقیقه یکبار هم بزنید.

بعد از دو ساعت که سمنو به اندازه کافی سفت شد آن را با دمکنی دم کنید.

سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را بسیار کم کنید تا سمنو تیره تر شود.

حدود یک ساعت طول می کشد تا رنگ سمنو تیره شود. بعد از آن سمنو شما حاضر می باشد.

طرز تهیه سمنو

نکات مهم در پخت سمنو که باید رعایت کنید

همانطور که مطمئناً خودتان می دانید برای تهیه سمنو در دستور پخت سنتی نیازی به شکر نیست.چون شیرینی آن از جوانه گندم حاصل می شود. اما اگر دوست دارید طعم شیرین تری داشته باشد،می توانید به آن شکر اضافه کنید.

در برخی از مناطق ایران برای تهیه آرد گندم را در پارچه پنبه ای می ریزند و روی آن آب می پاشند و هر چند ساعت یک بار این کار را تکرار می کنند تا گندم خیس بماند و ریشه دار شود. این کار را تا سبز شدن ساقه انجام می دهند. همان طور که گفتیم این ساقه نباید زیاد رشد کند زیرا آن را تلخ می کند.

این مطلب را هم بخوانید :   راهنمای کامل خرید لوازم عروس

برای خوش رنگ شدن سمنو، سه ساعت قبل از دم کشیدن رب شیرین ایرانی، 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن هیوانی به آن اضافه کنید تا رنگ سمنو خوب شود.

شعله پخت سمنو باید ملایم باشد. برای پخت این دسر باید صبور باشید.

در پاسخ به این سوال که سمنو چند ساعت باید روی گاز بماند، باید بدانید که این دسر زمان زیادی برای پخت نیاز دارد و باید حداقل 3 تا 4 ساعت روی گاز بماند.

دلیل خاصیت کشسانی این دسر وجود جوانه گندم در آن است که سرشار از ویتامین و خواص فراوان برای سلامت بدن است.

اگر از شما پرسیده اند که چرا در سمنو یخ می ریزند، باید بدانید که برخی معتقدند این کار باعث زیبایی رنگ سمنو می شود.

در تهیه این دسر خانگی بهتر است از پارچه نخی برای خیس کردن گندم استفاده کنید و هر چند ساعت یکبار منسوجات را خیس کنید تا گندم خوب جوانه بزند.

بعد از پختن سمنو خانگی نوبت به تزیین آن می رسد.برای تزیین این دسر می توانید از گردو، بادام و پسته خرد شده استفاده کنید.

اگر غلظت این دسر خانگی زیاد بود، می توانید مقداری آب به آن اضافه کنید و سپس اجازه دهید این دسر دوباره بجوشد.

برای پخت این دسر خانگی بدون آرد فقط از جوانه گندم استفاده می شود.

 

لینک منبع:

https://mealscook.com/desserts/samanu/